Certyfikacja HACCP z GCS – gwarant niczym niezakłóconej produkcji żywności

/
Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

Żywność i bezpieczeństwo, te dwa słowa zawsze powinny znajdować się obok siebie. Dla wszystkich producentów, a szczególnie dla tych, którzy zajmują się produkcją żywności, certyfikacja powinna stanowić priorytet absolutny. Certyfikat HACCP – GCS Quality to gwarancja stabilnej produkcji żywności oraz jej dystrybucji pozbawionej obaw.

HACCP, co powinniśmy przez to rozumieć?

Certyfikat HACCP – GCS Quality zapewnia zgodność z normami bezpieczeństwa, jak i jakości produkowanej żywności. To gwarancja dla klientów, że sprzedawane/ nabywane przez nich produkty, są bezpieczne, gdyż spełniają wszelkie normy.

Wpierw realizowana jest analiza procesów i procedur biznesowych, następnie odbywają się szkolenia z zakresu skutecznego ich wdrażania. Pracownicy zostają poinstruowani, w jaki sposób identyfikować potencjalne zagrożeń oraz jak należy je niwelować i działać w sposób prewencyjny.

Dlaczego każdy powinien być certyfikowany?

System indywidualnie wdrażany dla każdego zakładu produkcyjnego, niemal w zupełności wyłącza prawdopodobieństwo zaistnienia zagrożenia dla produkowanej żywności. Zaistniałe i niewyeliminowane mogą być tragiczne w skutkach na szerszą skalę.

Certyfikat HACCP – GCS Quality jest wymagany prawnie w przypadku firm zajmujących się produkcją gotowej do spożycia żywności. Dotyczy to również firm produkujących żywność na poczet sprzedaży detalicznej w punktach, takich jak supermarkety i hipermarkety.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
3 rzeczy o których musisz wiedzieć wypożyczając samochód
3 rzeczy o których musisz wiedzieć wypożyczając samochód
Wypożyczenie auta, zwłaszcza w bardziej turystycznych czy biznesowych miastach nie należy do skomplikowanych i długotrwałych procesów. W tej usłudze niezwykle […]
Jakie rodzaje płytek jesteśmy w stanie znaleźć na rynku?
Jakie rodzaje płytek jesteśmy w stanie znaleźć na rynku?
Obecnie na rynku istnieje wiele rodzajów płytek. Niektóre są bardziej trwałe niż inne, a niektóre mają różne cechy, które sprawiają, […]
HACCP dla gastronomii –  na czym to polega i dlaczego jest konieczne?
HACCP dla gastronomii – na czym to polega i dlaczego jest konieczne?
Szkolenie HACCP to system funkcjonujący już od lat i przyczynił się do tego, że udajemy się ze spokojem do restauracji, […]